Beza i kiwi idealnie do siebie pasują. To pyszny deser, który możesz przygotować na każdą okazję.
Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 4
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ze śmietanką
Nastawiamy piekarnik na 150 stopni C. Przygotowujemy blachę i wykładamy ją pergaminem.
Białka oddzielamy od żółtek. Miksujemy białka na sztywną pianę. Pod koniec dodajemy cukier, mąkę ziemniaczaną, sok z cytryny i szczyptę soli. Ubite białka przekładamy na blachę.
Pieczemy 90 minut.
Kiwi obieramy i kroimy na kawałki. Śmietankę Łaciatą ubijamy razem z cukrem pudrem.
Na ostudzoną bezę kładziemy ubitą śmietankę Łaciatą oraz owoce.
Śmietanka musi być schłodzona, aby się ubiła.
Dodaj komentarz