Bakłażan w parmezanie

Autor:

KuchniaMniam

Danie: Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Podwieczorek, Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 1 bakłażan,
  • 1 jajko,
  • 1/4 szklanki bułki tartej,
  • 1/4 szklanki tartego parmezanu,
  • sól,
  • olej rzepakowy do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Bakłażana pokroić w plastry o grubości ok 5 mm i oprószyć obficie solą. Odstawić na około 15 min, aż puści sok. Po tym czasie przelać pod bieżącą wodą i wysuszyć na ręczniku papierowym. Jajko rozmącić i maczać w nim plasterki bakłażana, a następnie obtaczać w bułce wymieszanej z parmezanem. Smażyć na rumiano na rozgrzanym oleju z dwóch stron. Nadmiar tłuszczu odsączać na papierowym ręczniku. Smacznego :)



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.