Klasyczne śniadanie angielskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 plastry boczku
  • Dwie kiełbaski frankfurterki
  • 2 pomidory
  • 6 średnich pieczarek
  • 1 puszka białej fasolki
  • ½ szklanki passaty pomidorowej
  • 4 tosty
  • Olej
  • Sól i pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzewamy olej, podsmażamy kiełbaski. Pomidory przekrajamy na pół i podsmażamy na tej samej patelni. Na osobnej patelni podsmażamy boczek, kiedy tłuszcz się wytopi wbijamy jajka (jajka sadzone).



Krok 2

Pieczarki myjemy i kroimy w ćwiartki. Podsmażamy na rozgrzanym oleju. Fasolkę odsączamy z zalewy, wlewamy do garnka i zalewamy pomidorową passatą. Przygotowujmy duży talerz. Wszystko wykładamy i podajemy z ciepłymi tostami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.