Klasyczne śniadanie angielskie

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Śniadanie

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Ocena

3.33/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 4 jajka
  • 4 plastry boczku
  • 2 kiełbaski frankfurterki
  • 2 pomidory
  • 6 średnich pieczarek
  • 1 puszka białej fasolki
  • ½ szklanki passaty pomidorowej
  • 4 tosty
  • olej
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Na patelni rozgrzej olej i podsmaż kiełbaski. Pomidory przekrój na pół i podsmaż na tej samej patelni. Na osobnej patelni podsmaż boczek, a kiedy tłuszcz się wytopi wbij jajka i smaż, aż do powstania jajek sadzonych.



Krok 2

Pieczarki umyj i pokrój w ćwiartki. Podsmaż na rozgrzanym oleju. Fasolkę odsącz z zalewy, wlej do garnka i zalej pomidorową passatą. Podgrzej.



Krok 3

Przygotuj duży talerz. Przełóż na niego jajko, pieczarki, boczek i fasolkę. Podawaj z ciepłymi grzankami. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.