Filet jagnięcy z jarmużem i pistacjami

Jarmuż dodany do jagnięciny sprawia, że potrawa ta nabiera szczególnego charakteru. Sprawia, że danie zyskuje dodatkowe walory smakowe i odżywcze.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Orzechy


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 600 g jagnięciny
  • - 1 marchewka
  • - 1 opakowanie kukurydzy konserwowej
  • - 2 łyżki oleju
  • - 1 ząbek czosnku
  • - 1 łyżka tymianku
  • - 150 g pieczarek
  • - 1 cebula
  • - 1 żółta papryka
  • - 2 łyżki soku z cytryny
  • - 1 łyżeczka musztardy
  • - 4 łyżki oliwy
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 50 g pistacji

Przygotowanie

Krok 1

Dokładnie myjemy jagnięcinę, kroimy na płaskie filety, osuszamy i smażymy przez 5 minut na patelni na oleju z dodatkiem drobno pokrojonego czosnku. Przed zawinięciem w folię do mięsa dodajemy sól, pieprz i tymianek.



Krok 2

Jarmuż myjemy i rozdrabniamy na mniejsze części. Dodajemy pokrojoną w kostkę marchew, pokrojone pieczarki, posiekaną cebulę oraz paski papryki i kukurydzę konserwową.



Krok 3

Następnie mieszamy ze sobą uzyskany sok z cytryny, oliwę oraz musztardę. Przygotowaną wcześniej mieszankę warzywną polewamy, a następnie posypujemy pistacjami. Mięso z jagnięciny podajemy z sałatką.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.