Sałatka z białą fasolą, fetą i ogórkiem

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 300 g białej drobnej fasoli
  • 1 świeży ogórek
  • 1 czerwona cebula
  • 1 łyżka soku z cytryny
  • 250 g pomidorków koktajlowych
  • 100 g sera fety
  • 1 łyżka natki pietruszki
  • Garść roszponki
  • 1 łyżka oliwy z oliwek
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Cebulę obrać i pokroić w piórka.



Krok 2

Pomidorki, ogórka umyć i pokroić na małe kawałki.



Krok 3

Ser feta pokroić w kostkę, fasolę odsączyć.



Krok 4

W dużej misce wymieszać umytą roszponkę i pokrojoną drobno pietruszkę. doprawić solą i pieprzem oraz skropić cytryną. Wymieszać.



Krok 5

Na roszponkę wyłożyć warzywa, fasolę i fetę. Skropić oliwą i posypać świeżo zmielonym pieprzem.



Krok 6

Serwować ze świeżym pieczywem.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.