Aromatyczna zupa z brokułami i krewetkami

Ta potrawa to pomysł urozmaicenie naszej diety. Bardzo smaczna i zdrowa, dostarcza wielu składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Ze śmietanką

Danie: Zupy

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten

Ze śmietanką


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kalarepa
  • 600 g świeżych brokułów
  • 50 g masła
  • 750 ml naturalnego bulionu warzywnego
  • 2 marchewki
  • 450 g fasoli (puszka)
  • 200 g krewetek
  • 150 g groszku mrożonego
  • 1 l wody
  • 2 pory
  • 2 łyżki soli
  • 150 g makaronu
  • 3 łyżki natki pietruszki
  • 1 pęczek bazylii
  • 2 łyżki majeranku
  • 1 łyżka pieprzu
  • 3 łyżki Śmietanki Łaciatej 12%

Przygotowanie

Krok 1

Myjemy kalarepę, następnie kroimy ją w małe kawałki. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Czyścimy brokuły i dzielimy na małe części, następnie myjemy.



Krok 2

W garnku przygotowujemy masło do rozgrzania, na którym smażymy warzywa. Do garnka z warzywami dodajemy bulion i całość gotujemy około 10 min.



Krok 3

Odsączamy fasolę z puszki. Do warzyw dodajemy krewetki, groszek i fasolkę. Całość doprowadzamy do wrzenia, a na koniec gotujemy przez kolejne 5 min.



Krok 4

W nowym garnku gotujemy wodę, po czym solimy ją i dodajemy makaron, gotujemy go według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odkładamy na sito, odsączamy. Do zupy dodajemy makaron, pietruszkę, bazylię i majeranek. Wszytko jeszcze raz podgrzewamy. Przed podaniem zupę przyprawiamy pieprzem i solą oraz dodajemy Śmietankę Łaciatą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.