Ta potrawa to pomysł urozmaicenie naszej diety. Bardzo smaczna i zdrowa, dostarcza wielu składników odżywczych niezbędnych dla prawidłowego funkcjonowania organizmu.
Danie: Zupy
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Ze śmietanką
Myjemy kalarepę, następnie kroimy ją w małe kawałki. Marchewkę obieramy i kroimy w plasterki. Czyścimy brokuły i dzielimy na małe części, następnie myjemy.
W garnku przygotowujemy masło do rozgrzania, na którym smażymy warzywa. Do garnka z warzywami dodajemy bulion i całość gotujemy około 10 min.
Odsączamy fasolę z puszki. Do warzyw dodajemy krewetki, groszek i fasolkę. Całość doprowadzamy do wrzenia, a na koniec gotujemy przez kolejne 5 min.
W nowym garnku gotujemy wodę, po czym solimy ją i dodajemy makaron, gotujemy go według instrukcji podanej na opakowaniu. Po ugotowaniu makaron odkładamy na sito, odsączamy. Do zupy dodajemy makaron, pietruszkę, bazylię i majeranek. Wszytko jeszcze raz podgrzewamy. Przed podaniem zupę przyprawiamy pieprzem i solą oraz dodajemy Śmietankę Łaciatą.
Dodaj komentarz