Kluseczki ziemniaczano-serowe

Autor:

Śnieżynka

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ kg ziemniaków
  • 25 dag białego sera
  • 10 dag mąki pszennej
  • 1 jajko
  • Sól
  • Bułka tarta
  • Masło Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Ziemniaki obrać i ugotować w osolonej wodzie, odcedzić, ostudzić. Razem z serem zmielić przez maszynkę, dodać mąkę i jajko, szybko zagnieść ciasto.



Krok 2

Następnie uformować wałki, lekko spłaszczyć i pokroić w skośne romby. Partiami wrzucać do wrzącej, osolonej wody i gotować 3-4 minuty. Wyjmować łyżką cedzakową, wkładać na talerze.



Krok 3

Podawać polane masłem ze zrumienioną bułką tartą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.