Kofta z wołowiną

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • mielone mięso wołowe – 500 g
  • ugotowana kasza orkiszowa – 70 g
  • jajko – 1 szt.
  • cebula – 1 szt.
  • czosnek – 2 ząbki
  • mięta suszona – ¼ łyżeczki
  • papryczka chili – ½ łyżeczki
  • kmin rzymski mielony – ½ łyżeczki
  • cynamon mielony – ¼ łyżeczki
  • słodka papryka mielona – ¼ łyżeczki
  • imbir mielony – ¼ łyżeczki
  • sól
  • pieprz cayenne
  • olej – 1 łyżka

Przygotowanie

Krok 1

Patyczki do szaszłyków moczymy w zimnej wodzie przez ok. 30 minut. Do miski wkładamy mięso. Dodajemy drobno posiekaną cebulę, czosnek, papryczkę chili oraz ugotowaną kaszę. Doprawiamy wszystkimi przyprawami i dokładnie wyrabiamy. Dzielimy na 12 podłużnych kiełbasek i owijamy wokół patyczków, odkładamy.



Krok 2

Rozgrzewamy patelnię grillową. Mięso skrapiamy olejem i grillujemy z dwóch stron przez około 7 minut, na złoty kolor.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.