kotlety mielone z kaszą gryczaną

Autor:

mileneczka5

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

  • 1 woreczek kaszy gryczanej
  • 500 g mięsa mielonego wieprzowo-wołowego
  • 1 jajko
  • 2 łyżki bułki tartej
  • sól
  • pieprz
  • papryka słodka
  • oliwa do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Kaszę gotujemy na sypko. Do miski wkładamy mięso i mieszamy z ugotowaną kaszą gryczaną. Mieszamy razem, dodajemy jajko, bułkę tartą i przyprawy. Całość dokładnie ze sobą mieszamy, aż do utworzenia jednolitej masy. Z farszu lepimy Kkotlety. Na patelni rozgrzewamy tłuszcz i smażymy na wolnym ogniu na lekko brązowo z obu stron.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.