Kogel mogel

Tradycyjny deser, który każdy pamięta dzieciństwa. Prosty i szybki w wykonaniu deser bez pieczenia.

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie

Danie: Deser

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze

Wegetariańskie


Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Ocena

4.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 2 surowe żółtka jajka
  • - 6 łyżeczek cukru
  • - kilka kropel soku z cytryny

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka z cukrem ucieramy energicznie przez kilka minut. Masa musi być puszysta i jasna. Pod koniec dodajemy sok z cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.