Parówki w naleśmikach

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Kolacja

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Naleśniki

  • 15 dag mąki,
  • 0.75 szklanki mleka Łaciate,
  • 0.75 szklanki wody gazowanej,
  • 1 jajko,
  • szczypta soli

Dodatki do nalesników

  • 5 parówek,
  • 15 dag sera podpuszczkowego bazyliowegp,
  • 4 łyżki keczupu,
  • 2 łyżki masła Łaciate,

Przygotowanie

Krok 1

Jajko miksujemy z połową mleka, i wody dodajemy sól i mąkę, mieszając wlewamy pozostałe mleko. Ciasto odstawiamy na 15 minut by odpoczęło. Na posmarowanej tłuszczem patelni smażymy placki naleśnikowe. Parówki gotujemy we wrzątku. Ser ścieramy na tarce. Każdy placek naleśnika smarujemy keczupem, posypujemy serem, układamy parówkę i zwijamy w rulon. Na patelni rozgrzewamy masło i obsmażamy naleśniki z obu stron. Podajemy je z sałatą lub gotowanymi warzywami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.