Wiśniowe serniczki

Autor:

Danuta Piecyk

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 4

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Ze śmietanką


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g sera białego
  • 1 opak. bitej śmietany
  • 1 opak. galaretki wiśniowej
  • 125 ml śmietanki Łaciata 30 %
  • 0,5 szkl. wody
  • Czekoladowe salaterki

Przygotowanie

Krok 1

Galaretkę wsypać do szklanki, zalać gotowaną wodą mieszając do rozpuszczenia się galaretki, odstawić do lekkiego stężenia.



Krok 2

Ser przełożyć do blendera, dodać śnieżkę w proszku, śmietankę Łaciata, dobrze zmiksować. Do zmiksowanego sera dodać lekko stężoną galaretkę, zmiksować. Odstawić do lodówki, aby masa odpowiednio stężała.



Krok 3

Przełożyć masę serową do worka cukierniczego z tylką, wyciskać do czekoladowych salaterek masę w kształcie różyczek.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.