Świeże, sezonowe owoce, mają najwięcej smaku. W lecie warto wykorzystać bogactwo polskich zbiorów, które idealnie sprawdzą się w sałatkach owocowych jak i innych daniach. Jesienią i zimą warto sięgnąć po cytrusy i owoce egzotyczne, ponieważ okres wegetacji w Polsce się zakończył. Nie zapominajmy jednak o lokalnych owocach, takich jak: jabłka, i gruszki.
Danie: Sałatki
Osób: 4
Czas: Do 15 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Fit
Na samym początku myjemy wszystkie owoce i obieramy je ze skórek.
Teraz kroimy kiwi, jabłka i gruszki na kawałki, banana w cienkie plasterki.
Ostatnim elementem przygotowania naszej sałatki jest zmieszanie ze sobą wszystkich owoców i dodanie do nich kilku łyżeczek miodu dla smaku.
Owoce mieszajmy ze sobą delikatnie, aby nie powstała papka.
Dodaj komentarz