Sałatka owocowa z mandarynkami i gruszką

Świeże, sezonowe owoce, mają najwięcej smaku. W lecie warto wykorzystać bogactwo polskich zbiorów, które idealnie sprawdzą się w sałatkach owocowych jak i innych daniach. Jesienią i zimą warto sięgnąć po cytrusy i owoce egzotyczne, ponieważ okres wegetacji w Polsce się zakończył. Nie zapominajmy jednak o lokalnych owocach, takich jak: jabłka, i gruszki.

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 4 mandarynki
  • - 2 jabłka
  • - 2 gruszki
  • - 3 kiwi
  • - 1 banan
  • - miód

Przygotowanie

Krok 1

Na samym początku myjemy wszystkie owoce i obieramy je ze skórek.



Krok 2

Teraz kroimy kiwi, jabłka i gruszki na kawałki, banana w cienkie plasterki.



Krok 3

Ostatnim elementem przygotowania naszej sałatki jest zmieszanie ze sobą wszystkich owoców i dodanie do nich kilku łyżeczek miodu dla smaku.



Wskazówki

Owoce mieszajmy ze sobą delikatnie, aby nie powstała papka.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.