Mąkę przesiać, wymieszać z cynamonem cukrem cynamonowym i proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać. Następnie połączyć z miodem, posiekaną mieszanką studencką, mielonymi migdałami i żółtkami. Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 5-6 mm, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka. Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem, posypać cukrem perlistym. Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12 minut. Upieczone ostudzić i ozdobnie oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Osób: 12
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Mąkę przesiać, wymieszać z cynamonem, cukrem cynamonowym i proszkiem do pieczenia, dodać masło, posiekać.
Następnie połączyć z miodem, posiekaną mieszanką studencką, mielonymi migdałami i żółtkami.
Zagnieść ciasto, rozwałkować na grubość 5-6 mm, foremką o dowolnym kształcie wykrawać ciasteczka.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce, posmarować białkiem, posypać cukrem perlistym.
Włożyć do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i piec około 12 minut.
Upieczone ostudzić i ozdobnie oblać rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą.
Ciasteczka można ozdobić według własnego uznania.
Dodaj komentarz