kokoski z mlekiem kokosowym

Autor:

mileneczka5

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 3 białka
  • 4-5 łyżek mleka kokosowego
  • ok. 300 g wiórek kokosowych
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki cukru
  • ok. 50 g miękkiego masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Masło należy rozpuścić z cukrem w rondelku. Wlać mleko kokosowe i wrzucić wiórki. Zamieszać i zdjąć z ognia. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Pod koniec dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i delikatnie wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Do białek dodać masę kokosową i połączyć całość. Wykładać duże okrągłe porcje łyżką na papierze do pieczenia. Piec na środkowej półce piekarnika ok. 15 min aż się zarumienią.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.