kokoski z mlekiem kokosowym

Autor:

mileneczka5

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Podwieczorek

Osób: 3

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 3 białka
  • 4-5 łyżek mleka kokosowego
  • ok. 300 g wiórek kokosowych
  • 1 łyżka mąki ziemniaczanej
  • pół szklanki cukru
  • ok. 50 g miękkiego masła Łaciate

Przygotowanie

Krok 1

Masło należy rozpuścić z cukrem w rondelku. Wlać mleko kokosowe i wrzucić wiórki. Zamieszać i zdjąć z ognia. Ubić pianę z białek ze szczyptą soli. Pod koniec dodać łyżkę mąki ziemniaczanej i delikatnie wymieszać. Nagrzać piekarnik do 180 stopni. Do białek dodać masę kokosową i połączyć całość. Wykładać duże okrągłe porcje łyżką na papierze do pieczenia. Piec na środkowej półce piekarnika ok. 15 min aż się zarumienią.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.