Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Truskawki
Do miski wkładamy twaróg i rozgniatamy widelcem. Dodajemy jajko, obie mąki, sól i mieszamy oraz zagniatamy ciasto. Przekładamy na stolnice wysypaną mąką i robimy podłużne wałeczki. Kroimy na skośne romby i wkładamy do gotującej się wody z solą i olejem. Gotujemy od wypłynięcia przez około 5 minut. Przekładamy na cedzak i przelewamy zimną wodą.
Truskawki myjemy i odsączamy z wody. Odrywamy szypułki i kroimy na mniejsze kawałki, przekładamy do kielicha blendera. Dodajemy miód i blendujemy na gładki sos. Kluski przekładamy na talerze i polewamy sosem truskawkowym. Dekorujemy wiórkami kokosowymi.
Dodaj komentarz