To dietetyczny, zdrowy deser. Idealny na lato. Dzięki dodaniu do niego nasion chia, oczyścisz organizm z toksyn, a także poprawisz przemianę materii. Szałwia hiszpańska zawiera błonnik, który daje uczucie sytości. Do puddingu wykorzystaj sezonowe owoce.
Danie: Śniadanie, Deser
Osób: 1
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki
Mleko podgrzewamy. Dodajemy nasiona chia i wiórki kokosowe. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy co jakiś czas, do wystudzenia. Przelewamy do ¾ wysokości szklanki, tak by zostawić miejsce na truskawki. Odstawiamy do lodówki na min. 3-4 h.
Po tym czasie pudding powinien stężeć. Do szklanki dodajemy pokrojone truskawki bez szypułek i gotowe!
Dodaj komentarz