Kokosowy pudding chia z truskawkami

To dietetyczny, zdrowy deser. Idealny na lato. Dzięki dodaniu do niego nasion chia, oczyścisz organizm z toksyn, a także poprawisz przemianę materii. Szałwia hiszpańska zawiera błonnik, który daje uczucie sytości. Do puddingu wykorzystaj sezonowe owoce.

Danie: Śniadanie, Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki

Danie: Śniadanie, Deser

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Truskawki


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 szklanka mleka
  • - 3 łyżki nasion chia
  • - 2 łyżki wiórków kokosowych
  • - ok 2 truskawki

Przygotowanie

Krok 1

Mleko podgrzewamy. Dodajemy nasiona chia i wiórki kokosowe. Zdejmujemy z ognia. Mieszamy co jakiś czas, do wystudzenia. Przelewamy do ¾ wysokości szklanki, tak by zostawić miejsce na truskawki. Odstawiamy do lodówki na min. 3-4 h.



Krok 2

Po tym czasie pudding powinien stężeć. Do szklanki dodajemy pokrojone truskawki bez szypułek i gotowe!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.