Sałatka melonowa

Melony docenia się za ich smak oraz walory odżywcze. Owoc ten jest lekki pod względem smaku i zawartości kalorii, słodki i orzeźwiający owoc o wielu właściwościach, nie tylko smakowych, ale i zdrowotnych. Idealnie gasi pragnienie w upalne dni i stanowi niskokaloryczną przekąskę.

Danie: Podwieczorek, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit

Danie: Podwieczorek, Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Fit


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 melona
  • - 1 cytryna
  • - kilka listków bazylii

Przygotowanie

Krok 1

Przekrawamy owoc na pół, będziemy wykorzystywali tylko jedną połowę. Musimy odkroić łupinę od owocu i pokroić go na małe części.



Krok 2

Teraz wystarczy bardzo drobno posiekać listki bazylii i wycisnąć sok z połowy cytryny. Części melona polewamy sokiem i posypujemy posiekaną bazylią, mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.