Żelatynę zalewamy gorącą wodą i mieszamy do rozpuszczenia. Odstawiamy do ostudzenia.
Twaróg przekładamy do miski, dolewamy mleczko kokosowe i blendujemy razem na gładką masę. Do masy twarogowej dosypujemy cukier puder i wiórki kokosowe, mieszamy razem i dolewamy powoli żelatynę, cały czas mieszając.
Blaszkę o wymiarach 24x24 cm wykładamy folią aluminiową i na dnie kładziemy warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę sernikową i wyrównujemy. Wstawiamy ciasto do lodówki.
Przygotowujemy polewę: do szklanki wkładamy pokrojone masło, dolewamy mleko i wstawiamy do mikrofalówki na 30 minut. Wyjmujemy i mieszamy, aż masło się rozpuści. Następnie dolewamy miód i wsypujemy kakao. Mieszamy dokładnie, aby nie było grudek i odstawiamy do ostudzenia.
Gdy polewa będzie zimna, polewamy nią ciasto i posypujemy wiórkami. Ponownie wstawiamy do lodówki. Ciasto będzie najlepsze na drugi dzień.
Dodaj komentarz