Muffiny z czerwoną porzeczką

Szybki i łatwy przepis na babeczki z porzeczkami. Do ich wykonania wykorzystasz składniki, które na pewno masz w domu. Letni smaczny deser.

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Podwieczorek, Deser

Osób: 12

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 i 3/4 szklanki mąki
  • 200 g porzeczek
  • ½ łyżeczki sody oczyszczonej
  • 2 łyżeczki proszku do pieczenia
  • 3/4 szklanki cukru pudru
  • szklanka mleka
  • ½ szklanki oleju słonecznikowego
  • 2 jajka
  • 1 łyżeczka cukru waniliowego

Przygotowanie

Krok 1

Nagrzewamy piekarnik do 200 stopni C.



Krok 2

Do jednej miski przesiewamy wszystkie suche składniki. W drugiej misce umieszczamy wszystkie mokre składniki. Przy pomocy łyżki łączymy zawartość obu misek. Dodajemy owoce i mieszam raz jeszcze.



Krok 3

Ciasto umieszczamy w foremkach na muffinki.



Krok 4

Pieczemy 20 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.