Danie: Podwieczorek, Deser
Osób: 10
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Średnie
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Wegetariańskie
Ze śmietanką
Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia na stolnicę. Masło posiekać razem z mąką. Ubić jajo z cukrem waniliowym i cukrem pudrem. Dodać do pozostałych składników. Zagnieść ciasto. Odłożyć na 30 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkować na dużą blaszkę.
Przygotować masę serową: żółtka ubić z cukrem i cukrem waniliowym, następnie porcjami dodawać ser, budyń, śmietankę. Na koniec dodać pokrojone w kostkę gruszki i wymieszać łyżką.
Masę wylać na blaszkę z ciastem kruchym. Nagrzać piekarnik do 180 stopni, wstawić ciasto i piec 40 min.
Po tym czasie ubić białka z cukrem pudrem, pod koniec dodać mąkę ziemniaczaną.
Wyjąć ciasto z piekarnika, wyłożyć na nie pianę z białek (można posypać wiórkami kokosowymi) i piec jeszcze 10 minut. Smacznego!!!
Dodaj komentarz