Składniki:

  • 2 espresso lub 3-4 łyżeczki kawy rozpuszczalnej
  • 2 banany
  • 400 ml mleka
  • 2-3 łyżki miodu
  • 200 ml Śmietanki Łaciatej 36% (schłodzonej)
  • 1 łyżka posiekanych orzechów
  • rurki (wafelki) do dekoracji - opcjonalnie

Przygotowanie

Krok 1

Banany obieramy i kroimy na mniejsze kawałki. Umieszczamy go w blenderze.



Krok 2

Do blendera dodajemy kawę, miód oraz mleko. Całość miksujemy.



Krok 3

Śmietankę Łaciatą ubijamy na sztywno.



Krok 4

Koktajl przelewamy do szklanek i dekorujemy ubitą śmietanką Łaciatą. Wierzch posypujemy posiekanymi orzechami. Możemy udekorować rurkami.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.