Koktajl z jarmużem i jabłkiem na maślance

Autor:

Ania321

Danie: Śniadanie, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Danie: Śniadanie, Napoje

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 2 garście jarmużu
  • 1 jabłko
  • 1 pomarańcza
  • 1 szklanka maślanki
  • 1 kawałek (1-1,5 cm) imbiru

Przygotowanie

Krok 1

Liście jarmużu umyć, oderwać zdrewniałe łodygi.





Krok 2

Jabłko obrać, usunąć gniazdo nasienne i pokroić na kawałki.



Krok 3

Imbir zetrzeć na tarce.



Krok 4

Pomarańczę podzielić na cząstki.



Krok 5

Wrzucić wszystkie składniki do blendera kielichowego, wlać maślankę i miksować do momentu, aż składniki dobrze się ze sobą połączą. Pić od razu po przygotowaniu.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.