Zapiekane naleśniki z jajkiem sadzonym

Autor:

Kasia Pichci

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Na farsz

  • Naleśnik:
  • Jajko,
  • 2 plasterki szynki,
  • 3 pomidorki koktajlowe,
  • Kilka liści rukoli,
  • Sól i świeżo zmielony pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Przygotowanie: są dwa sposoby zrobienia tych naleśników. Pierwszy: naleśnik rozłożyć na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Na spód naleśnika ułożyć szynkę. Brzegi naleśnika zawinąć do środka i na środek wbić jajko. Doprawić pieprzem i solą. Drugi: do formy żaroodpornego wysmarowanej masłem włożyć naleśniki a następnie ułożyć szynkę i wbić jajko. Doprawić solą i pieprzem. Tak przygotowane naleśniki wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i zapiekać około 10 -15 minut, aż białko się zetnie. Po wyjęciu z piekarnika naleśniki udekorować pomidorami i rukolą. SMACZNEGO



Wskazówki

Szynkę można pokroić w drobną kostkę i np. dodać ser.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.