Rolada z kurczaka z kaszą gryczaną

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Danie: Obiad

Osób: 1

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 filet z kurczaka
  • 1/2 ząbka czosnku
  • Sól
  • Pieprz
  • 1/4 cebuli małej,
  • 2 łyżki oliwy
  • 1 pieczarka
  • 3-4 łyżki ugotowanej kaszy gryczanej
  • Sos sojowy
  • 1 łyżka startego żółtego sera
  • Papryka mielona

Przygotowanie

Krok 1

Mięso umyć, osuszyć, rozbić tłuczkiem przez folię. Oprószyć solą i pieprzem, natrzeć zmiażdżonym czosnkiem.



Krok 2

Na 1 łyżce oliwy podsmażyć drobno posiekaną cebulę i startą na tarce o dużych oczkach pieczarkę. Wymieszać z ugotowaną kaszą i żółtym serem. Doprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym.



Krok 3

Zimny farsz wyłożyć na mięso, wyrównać i zwinąć w roladę. Zawiązać nitką kuchenną, ułożyć w naczyniu żaroodpornym, oprószyć pieprzem i mieloną papryką. Skropić pozostałą oliwą, przykryć i włożyć do nagrzanego piekarnika. Piec około 30-40 minut w temperaturze 190 stopni.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.