Kolorowa fasolka z kalarepą i pomidorami

Autor:

Śnieżynka

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag fasolki szparagowej
  • 2 kalarepki
  • 20 dag pomidorków koktajlowych
  • 1 mała cukinia zielona
  • 1 mała cukinia żółta
  • 1 łyżka oliwy
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • Sól
  • Pieprz
  • Ocet winny

Przygotowanie

Krok 1

Kalarepkę obrać i pokroić w słupki.



Krok 2

Fasolkę szparagową oczyścić, umyć i razem z kalarepką ugotować na półmiękko w osolonej wodzie, osączyć.



Krok 3

Młode cukinie razem ze skórką pokroić w słupki, podsmażyć na łyżce rozgrzanej oliwy. Następnie dodać łyżkę masła, umyte pomidorki koktajlowe, smażyć przez kilka minut. Połączyć z osączoną fasolką, doprawić do smaku solą, pieprzem i octem winnym, podgrzać.



Wskazówki

Fasolkę z kalarepką podawać na ciepło.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.