Bardzo proste w wykonaniu i mało wymagające danie, a mimo to smaczne i zdrowe. Mięso wychodzi zawsze idealnie kruche i delikatne.
Danie: Obiad
Osób: 6
Czas: Powyżej 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten
Bez laktozy
Mięso kroimy na małe kotlety i leciutko rozbijamy. Obtaczamy je w mące. Na rozgrzanej patelni z olejem przygotowane wcześniej kotlety smażymy z obu stron do uzyskania bladego koloru.
Podsmażone mięso umieszczamy w garnku. Podsmażamy na tej samej patelni pokrojoną cebulę.
Podsmażoną cebulę dodajemy do mięsa w garnku razem z pozostałym tłuszczem. Dodajemy bulion, sól, pieprz, liście laurowe i ziele angielskie.
Całości dusimy przez 1,5 godziny do uzyskania miękkości. Podajemy z ziemniakami i surówką.
Dodaj komentarz