Zrolowana pierś kurczaka

Autor:

Monika Och

Ubić białka na pianę, dodać żółtka, następnie majonez i starty żółty ser. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia( papier wysmarować margaryną ) Piec w temperaturze 180 stopni przez ok. 15 min aż się zarumieni. Mięso z kurczaka robić i przyprawić przyprawa do kurczaka. Ciasto wyciągnąć i rozłożyć kurczaka. Następnie zwinąć w roladę . Piec zwinięte w folię aluminiową w piekarniku (180 stopni) przez 30 min. Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno z sosem czosnkowym.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ciasto:

  • 5 jajek
  • 5 łyżek majonezu
  • 30 dag żółtego sera
  • Pieprz
  • Sól

Farsz:

  • 3 filety z kurczaka,
  • Przyprawa do kurczaka

Przygotowanie


Ubić białka na pianę, dodać żółtka, następnie majonez i starty żółty ser. Wylać ciasto na blachę wyłożoną papierem do pieczenia( papier wysmarować margaryną ). Piec w temperaturze 180°C przez ok. 15 min., aż się zarumieni.



Krok 2

Mięso z kurczaka pokroić i przyprawić przyprawą do kurczaka.



Krok 3

Ciasto wyciągnąć i rozłożyć kurczaka. Następnie zwinąć w roladę . Piec zwinięte w folię aluminiową w piekarniku 180°C przez 30 min.



Krok 4

Smakuje równie dobrze na ciepło jak i na zimno z sosem czosnkowym.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.