Kolorowa sałatka Bożonarodzeniowa

5.00
Oceń przepis:

Autor przepisu:

bietka

Czas

Do 1h

Poziom trudności

Łatwe

Porcje

4

Alergeny pokarmowe:

Gluten Jajko kurze

Składniki

Składniki

5 jajek

5 ogórków konserwowych

30 dkg szynki

2 cebule

pół papryki czerwonej

1 puszka kukurydzy,

2 łyżki sosu tatarskiego

sól

pieprz

Przygotowanie

  • Jajka gotujemy, studzimy w zimnej wodzie i obieramy. Jajka, cebulę, ogórki, szynkę i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy sos tatarski oraz majonez wedle uznania, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Delikatnie mieszamy sałatkę i schładzamy w lodówce.

Komentarze

Opublikowane komentarze: 0