Kolorowa sałatka Bożonarodzeniowa

Autor:

bietka

Danie: Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,

Danie: Sałatki,

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze,


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 5 jajek
  • 5 ogórków konserwowych
  • 30 dkg szynki
  • 2 cebule
  • pół papryki czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 łyżki sosu tatarskiego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie


Jajka gotujemy, studzimy w zimnej wodzie i obieramy. Jajka, cebulę, ogórki, szynkę i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy sos tatarski oraz majonez wedle uznania, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Delikatnie mieszamy sałatkę i schładzamy w lodówce.

Komentarze

0 opublikowane komentarze

Wyślij przepis