Kolorowa sałatka Bożonarodzeniowa

Autor:

bietka

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 5 jajek
  • 5 ogórków konserwowych
  • 30 dkg szynki
  • 2 cebule
  • pół papryki czerwonej
  • 1 puszka kukurydzy,
  • 2 łyżki sosu tatarskiego
  • sól
  • pieprz

Przygotowanie


Jajka gotujemy, studzimy w zimnej wodzie i obieramy. Jajka, cebulę, ogórki, szynkę i paprykę kroimy w kostkę. Kukurydzę odsączamy z zalewy. Mieszamy ze sobą wszystkie składniki, dodajemy sos tatarski oraz majonez wedle uznania, doprawiamy do smaku pieprzem i solą. Delikatnie mieszamy sałatkę i schładzamy w lodówce.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.