Zupa krem z cieciorki

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Bez glutenu


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 500 g ciecierzycy z puszki
  • 3 szalotki
  • 4 ząbki czosnku
  • 6 liści laurowych
  • ziele angielskie
  • 1 l bulionu warzywnego
  • sól
  • 300 ml mleka Łaciate
  • harissa
  • skórka z 1/2 cytryny
  • 4 łyżki śmietany 18% Mazurski Smak

Przygotowanie

Przygotowanie:

Podsmażyć posiekaną szalotkę, czosnek, ziele i liście laurowe na oleju. Dodać do garnka ciecierzycę z puszki wraz z zalewą. Smażyć 5 minut cały czas mieszając. Całość zalać bulionem, dodać mleko i gotować przez 15 minut.
Na koniec doprawić harissą, dodać posiekaną skórkę i sól. Zagotować i zdjąć z ognia. Zblendować zupę na gładki krem. Na koniec udekorować łyżką śmietany.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.