Kolorowa sałatka makaronowa z mandarynkami i orzechami

Mandarynki są mniejsze od pomarańczy, ale za to słodsze. Zawierają wartości, które pomagają zwalczać otyłość, zapobiegać cukrzycy typu 2 i miażdżycy naczyń. Każde danie z dodatkiem mandarynek jest niezwykle orzeźwiające.

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 0,5 kg mandarynek
  • 0,5 opakowania kolorowego makaronu
  • Garstka orzechów włoskich
  • 1 opakowanie sera feta
  • Kolorowy pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Do wrzącej, osolonej wody dodajemy makaron i gotujemy go około 20 minut, aż zrobi się miękki, możemy to sprawdzić widelcem.



Krok 2

Mandarynki myjemy i obieramy ze skórki, rozdrabniamy na mniejsze części. Orzechy obieramy z łupin, je też możemy rozdrobnić.



Krok 3

Kiedy wszystkie składniki są już przygotowane mieszamy je ze sobą i dodajemy wcześniej pokrojone kostki sera feta, całość doprawiamy kolorowym pieprzem.



Wskazówki

Ser feta nada sałatce słonego posmaku, nie trzeba jej dodatkowo przyprawiać.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.