Kolorowa surówka z kapusty pekińskiej

Autor:

Śnieżynka

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Orzechy

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 2

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Orzechy

Wegetariańskie


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 20-30 dag kapusty pekińskiej
  • ½ płaskiej łyżeczki przyprawy curry
  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki zielonej
  • Kawałek dyni
  • ½ szkl. kukurydzy konserwowej
  • 1 łyżka jogurtu naturalnego
  • 1 łyżka majonezu light
  • Pieprz kolorowy
  • Sól
  • Płatki migdałowe

Przygotowanie

Krok 1

Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Włożyć do miski, oprószyć przyprawą curry, wymieszać.



Krok 2

Umytą paprykę oczyścić z gniazd nasiennych, pokroić w słupki.



Krok 3

Kukurydzę osączyć z zalewy.



Krok 4

Dynię bez nasion i skórki zetrzeć na tarce o dużych oczkach.



Krok 5

Przygotowane składniki połączyć z kapustą, dodać majonez i jogurt, przyprawić do smaku solą i pieprzem, wymieszać. Przełożyć do salaterki, posypać płatkami migdałowymi, podawać.



Wskazówki

Surówka to niezbędny dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.