Sałatka ziemniaczana z mięsem drobiowym, jabłkiem, papryką, kukurydzą

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Sałatki

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

składniki

  • 160 gram ugotowanych ziemniaków,
  • 1 ugotowane podudzie z kurczaka ( np. z rosołu ),
  • 1/3 zielonej papryki,
  • 1/2 średniego jabłka,
  • 3 łyżki kukurydzy konserwowej,
  • 150 gram jogurtu naturalnego,
  • sól do smaku,
  • pieprz do smaku

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę przekładamy na cedzak i odsączamy z zalewy. Ziemniaki kroimy w kostkę. Mięso oddzielamy od kości i kroimy w kostkę. Jabłko obieramy i kroimy w kostkę. Paprykę myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem, kroimy w kostkę. Wszystkie pokrojone składniki wkładamy do miski i dodajemy odsączoną kukurydzę, jogurt oraz sól i pieprz do smaku. Mieszamy.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.