Kolorowa surówka z papryki i ogórka

Autor:

Śnieżynka

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 1

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • ½ papryki czerwonej
  • ½ papryki żółtej
  • ½ papryki zielonej
  • 1 średni ogórek zielony
  • ½ cebuli
  • 2 łyżki oliwy z oliwek
  • Ocet winny do smaku
  • Sól
  • Pieprz

Przygotowanie

Krok 1

Ogórka dokładnie umyć i razem ze skórką zetrzeć na tarce na cienkie plasterki, oprószyć solą, odcisnąć.



Krok 2

Umytą paprykę oczyścić z nasion, pokroić w słupki.



Krok 3

Cebulę pokroić w półkrążki.



Krok 4

Paprykę z cebulą wymieszać z odrobiną soli i pozostawić na kilka minut.



Krok 5

Następnie połączyć z ogórkami, skropić octem winnym i oliwą z oliwek. Doprawić do smaku pieprzem, wymieszać.



Wskazówki

Surówkę podawać jako dodatek do dania z mięsem.

Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.