Drożdże wymieszać z cukrem i mlekiem, dodać 2 łyżki mąki, zamieszać, pozostawić do wyrośnięcia. Do drugiej miski wsypać pozostałą mąkę, sól, otręby, dodać jajko, siemię lniane, olej ciepłą wodę i wyrośnięty rozczyn.
Wyrobić ciasto, przykryć i pozostawić na 10-15 minut w ciepłym miejscu. Wyrośnięte ciasto wyłożyć na deskę, rozwałkować w formie prostokąta, przykryć i pozostawić w ciepłym miejscu na 5-10 minut. Następnie ciasto posmarować ketchupem z ziołami, ułożyć wędlinę i pokrojoną w kostkę paprykę.
Na wierzchu ułożyć plasterki żółtego sera i zwinąć jak roladę.
Ostrym nożem pokroić na 2-2,5 cm krążki.
Ułożyć na wyłożonej papierem do pieczenia blaszce.
Włożyć do nagrzanego do 200°C piekarnika i piec około 10-12 minut.
Dodaj komentarz