Komosa ryżowa na słodko

Komosę ryżową zwykle dodajemy do wytrawnych dań, a co powiesz na śniadanie w takiej odsłonie?

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy

Danie: Śniadanie

Osób: 1

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Orzechy


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 50g komosy ryżowej
  • 1 szklanka mleka Łaciate świeże 3,2%
  • 1 banan
  • 2 garści borówek
  • 1 garść orzechów włoskich
  • 1 łyżeczka Cynamonu
  • Opcjonalnie syrop klonowy

Przygotowanie

Krok 1

Umyj owoce. Pokrój banana w plastry. Posiekaj orzechy włoskie.



Krok 2

Do garnka wsyp komosę, cynamon oraz dolej mleko. Gotuj przez 15 minut na małym ogniu, aż komosa będzie miękka.



Krok 3

Przełóż komosę do miseczki. Udekoruj owocami. Skrop syropem klonowym według uznania.

I gotowe, smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.