Konfitura jagodowa

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie:

Osób: 4

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1,5 kg mrożonych jagód
  • 500 g cukru

Przygotowanie

Przygotowanie:

Rozmrozić jagody, wsypać do garnka i dodać cukier, po czym odstawić na około 2 godziny.
Gotować na małym ogniu przez około pół godziny, a następnie schłodzić i włożyć na kilka-kilkanaście godzin do lodówki. Na małym ogniu smażyć konfiturę około 40 minut regularnie mieszając.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.