Koreczki caprese

Caprese w innym i oryginalnym wydaniu. Łatwa przekąska dla Twoich gości. Ser mozzarella z pomidorkami to klasyczne połączenie, któremu bazylia nadaje aromatu.

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit

Danie:

Osób: 6

Czas: Do 15 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 18 kulek mozzarelli
  • 3 pomidory (mogą być np. zwykłe mniejsze, albo duże koktajlowe)
  • Ok. 18 listków bazylii
  • ¼ łyżeczki pieprzu

Przygotowanie

Krok 1

Kulki mozzarelli odsączamy z zalewy. Pomidory myjemy.



Krok 2

Pomidory kroimy na ćwiartki lub połówki w zależności od ich wielkości.



Krok 3

Na patyczki do szaszłyków nabijamy naprzemiennie kulki mozzarelli z kawałkami pomidorów. Dodatkowo dekorujemy listkami bazylii. Posypujemy odrobiną pieprzu i podajemy. Wychodzi 6 sztuk.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.