Korzenne orzeszki

Korzenne orzeszki to idealna przekąska na każdą imprezę. W sam raz do piwa. Szybkie w przygotowaniu, a dodatkowo jest to zdrowsza alternatywa dla popcornu czy chipsów.

Osób: 6-8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Fit

Danie:

Osób: 6-8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Jajko kurze, Orzechy

Fit


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • - 1 białko
  • - 1 łyżeczka przyprawy garam masala
  • - ¼ łyżeczki kurkumy
  • - ½ łyżeczki soli
  • - 200 g nerkowców

Przygotowanie

Krok 1

Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni C.



Krok 2

Białko ubijamy w misce na sztywno. Dodajemy przyprawy i delikatnie mieszamy. Dodajemy następnie orzechy i mieszamy. Tak, aby się oblepiły białkiem.



Krok 3

Na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia układamy orzechy. Wstawiamy do piekarnika i pieczemy przez około 10-12 minut. W czasie pieczenia trzeba je przemieszać, aby się ze sobą nie posklejały.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.