Imbir i krewetki zawsze tworzą nierozłączną całość – sos sojowy idealnie całość uzupełnia. Pyszne pierożki z krewetkami, z imbirem i sosem sojowym to poezja smaku!
Danie: Kolacja
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze
Ciasto francuskie kroimy.
Krewetki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przecieramy przez praskę. Dodajemy do krewetek. Dodajemy również imbir, miód i sos sojowy. Całość mieszamy z sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny. Odstawiamy na 30 minut.
Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Z ciasta francuskiego wycinamy krążki i faszerujemy. Zamykamy pierożki i smarujemy żółtkiem.
Pieczemy przez 15 minut.
Dodaj komentarz