Pierożki z krewetkami w imbirze

Imbir i krewetki zawsze tworzą nierozłączną całość – sos sojowy idealnie całość uzupełnia. Pyszne pierożki z krewetkami, z imbirem i sosem sojowym to poezja smaku!

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 250 g krewetek
  • 1 łyżeczka świeżo startego imbiru
  • ½ cytryny
  • 2 ząbki czosnku
  • 3 łyżki sosu sojowego
  • 1 łyżka miodu
  • 1 żółtko
  • 1 opakowanie ciasta francuskiego

Przygotowanie

Krok 1

Ciasto francuskie kroimy.



Krok 2

Krewetki kroimy w kostkę. Czosnek obieramy i przecieramy przez praskę. Dodajemy do krewetek. Dodajemy również imbir, miód i sos sojowy. Całość mieszamy z sokiem z cytryny i otartą skórką z cytryny. Odstawiamy na 30 minut.



Krok 3

Nastawiamy piekarnik na 200 stopni C. Z ciasta francuskiego wycinamy krążki i faszerujemy. Zamykamy pierożki i smarujemy żółtkiem.



Krok 4

Pieczemy przez 15 minut.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.