Danie: Kolacja
Osób: 10
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Jajko kurze
Szpinak rozmrozić, odcisnąć z nadmiaru wody, przełożyć do miski. Ziemniaki obrać, opłukać, zetrzeć na tarce o dużych otworach. Pozostałe warzywa, prócz cebuli również zetrzeć na tarce.
Starte warzywa wymieszać, osolić, odstawić na kilka minut. Po tym czasie dobrze odcisnąć z nadmiaru wody.
Cebulę obrać, pokroić w kostkę, przesmażyć na tłuszczu, dodać do warzyw.
Następnie dodać jajka i żółty starty ser, dokładnie wymieszać, doprawić do smaku solą i pieprzem.
Z warzyw formować kotleciki, układać na blasze wyłożonej papierem i wysmarowanej tłuszczem.
Piec w 180°C przez około 25 minut.
Podawać z sosem czosnkowym.
Dodaj komentarz