Kokosowe pancakes

Autor:

Śnieżynka

Żółtka oddzielić od białek. Żółtka z masłem zmiksować, wlać mleczko kokosowe, wodę gazowaną, dodać cukier z wanilią, 3 łyżki mąki i wiórki kokosowe, ponownie zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, wsypać resztę mąki i delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wlewać po łyżce ciasta i smażyć małe placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą.

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie

Danie: Śniadanie, Podwieczorek

Osób: 2

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Wegetariańskie


Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Ocena

3.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1/2 szkl. mąki tortowej
  • 1/2 szkl. mleczka kokosowego
  • 1 łyżka wiórek kokosowych
  • 2 łyżki wody gazowanej
  • 2 jajka
  • 1 łyżka masła Łaciate
  • 1 łyżeczka cukru z wanilią
  • Szczypta soli
  • Konfitura z żurawiny

Przygotowanie

Krok 1

Żółtka oddzielić od białek.



Krok 2

Żółtka z masłem zmiksować, wlać mleczko kokosowe, wodę gazowaną, dodać cukier z wanilią, 3 łyżki mąki i wiórki kokosowe, ponownie zmiksować.



Krok 3

Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, wsypać resztę mąki i delikatnie wymieszać.



Krok 4

Na rozgrzaną patelnię wlewać po łyżce ciasta i smażyć małe placuszki z obu stron na złoty kolor.



Krok 5

Podawać z konfiturą.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.