Żółtka oddzielić od białek. Żółtka z masłem zmiksować, wlać mleczko kokosowe, wodę gazowaną, dodać cukier z wanilią, 3 łyżki mąki i wiórki kokosowe, ponownie zmiksować. Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, wsypać resztę mąki i delikatnie wymieszać. Na rozgrzaną patelnię wlewać po łyżce ciasta i smażyć małe placuszki z obu stron na złoty kolor. Podawać z konfiturą.
Danie: Śniadanie, Podwieczorek
Osób: 2
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Wegetariańskie
Żółtka oddzielić od białek.
Żółtka z masłem zmiksować, wlać mleczko kokosowe, wodę gazowaną, dodać cukier z wanilią, 3 łyżki mąki i wiórki kokosowe, ponownie zmiksować.
Białka ze szczyptą soli ubić na sztywną pianę, połączyć z ciastem, wsypać resztę mąki i delikatnie wymieszać.
Na rozgrzaną patelnię wlewać po łyżce ciasta i smażyć małe placuszki z obu stron na złoty kolor.
Podawać z konfiturą.
Dodaj komentarz