Kotleciki mielone z warzywami

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler, Soja

Danie: Obiad

Osób: 3

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler, Soja


Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Ocena

4.50/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 30 dag mięsa mielonego z łopatki wieprzowej
  • 10-12 dag selera
  • 2-3 dag marchewki
  • 1 ogórek kiszony
  • 4-5 cm pora
  • 1 ząbek czosnku
  • 0,4 czerstwej bułki
  • 0,3 szklanki mleka Łaciate
  • 1 jajko
  • Sól do smaku
  • Pieprz do smaku
  • Sos sojowy do smaku
  • Bułka tarta
  • Olej do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Do miski włożyć mielone mięso, dodać jajko i odciśniętą bułkę.





Krok 2

Obrany seler i marchewkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Ogórka pokroić w kostkę. Por dokładnie umyć, posiekać. Wszystkie przygotowane produkty połączyć z mięsem.





Krok 3

Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać. Formować owalne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.





Krok 4

Smażyć na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.





Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.