Danie: Obiad
Osób: 3
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Białko mleka krowiego, Gluten, Jajko kurze, Seler, Soja
Bułkę zamoczyć w mleku, odcisnąć. Do miski włożyć mielone mięso, dodać jajko i odciśniętą bułkę.
Obrany seler i marchewkę zetrzeć na grubej tarce jarzynowej. Ogórka pokroić w kostkę. Por dokładnie umyć, posiekać. Wszystkie przygotowane produkty połączyć z mięsem.
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i sosem sojowym. Dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, dokładnie wymieszać. Formować owalne kotleciki i obtaczać w bułce tartej.
Smażyć na rumiany kolor z obu stron na rozgrzanym oleju. Usmażone osączyć na papierowym ręczniku.
Dodaj komentarz