Niezawodna potrawa, która nigdy się nie znudzi. Rewelacyjnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Może stanowić samodzielna danie, ale równie dobrze sprawdzi się także jako przystawka.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bez laktozy
Filety doprawiamy solą i przyprawą do ryb, na jednym talerzyku dajemy roztrzepane jajko, a na drugi wysypujemy bułkę tartą.
Kawałki ryby maczamy w jajku i panierujemy w bułce tartej. Na patelni rozgrzewamy olej, kładziemy filety i smażymy 8 minut z każdej strony. Cebulę kroimy w kostkę, a marchewkę i pietruszkę ścieramy na tarce. Smażymy na patelni przez 5 minut.
Dodajemy koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, ziarnka pieprzu oraz przyprawiamy solą i pieprzem, wszystko mieszamy i dusimy do miękkości.
W szklanym naczyniu układamy na przemian warstwę ciepłej ryby i duszonych warzyw.
Dodaj komentarz