Niezawodna potrawa, która nigdy się nie znudzi. Rewelacyjnie smakuje zarówno na ciepło, jak i na zimno. Może stanowić samodzielna danie, ale równie dobrze sprawdzi się także jako przystawka.
Osób: 4
Czas: Do 1h
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bez laktozy
Filety dopraw solą i przyprawą do ryb. Na jednym talerzyku daj roztrzepane jajko, a na drugi wysyp bułkę tartą.
Kawałki ryby maczaj w jajku i panieruj w bułce tartej. Na patelni rozgrzej olej, połóż filety i smaż 8 minut z każdej strony. Cebulę pokrój w kostkę, a marchewkę i pietruszkę zetrzyj na tarce. Smaż na patelni przez 5 minut.
Dodaj koncentrat pomidorowy, liście laurowe, ziele angielskie, ziarnka pieprzu oraz przypraw wszystko solą i pieprzem. Wymieszaj i duś, aż do miękkości.
W szklanym naczyniu układaj na przemian warstwę ciepłej ryby i duszonych warzyw. Wierzch skrop sokiem z cytryny i ozdób posiekają natką pietruszki. Smacznego!
Dodaj komentarz