Kotlet mielony wieprzowy z kalafiorem to troszkę inny sposób na wykonanie tradycyjnego kotleta mielonego. Z pewnością zachwyci swoim niepowtarzalnym smakiem. Koniecznie spróbuj!!!
Danie: Obiad
Osób: 4
Czas: Do 30 min
Poziom trudności: Łatwe
Alergeny: Gluten, Jajko kurze
Bez laktozy
Kalafiora rozdzielamy na różyczki. Następnie gotujemy w lekko posolonej wodzie.
Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem i majerankiem, następnie dodajemy jajko.
Ze wszystkich składników przygotowujemy masę na kotlety. Każdą z różyczek kalafiora obklejamy dokładnie masą mięsną i formujemy kotlety średniej wielkości.
Tak przygotowane kotlety panierujemy bułce tartej, a następnie smażymy na rozgrzanym na patelni oleju po 4 minuty z każdej strony. Kotlety układamy na liściach sałaty i dekorujemy pokrojonym w plastry pomidorem.
Dodaj komentarz