Pieczeń z jajkiem, ogórkiem kiszonym i marchewką

Pyszna pieczeń z jajkiem, kiszonym ogórkiem i marchewką, która sprawdzi się zarówno podana na ciepło, jak i na zimno.

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 6

Czas: Powyżej 1h

Poziom trudności: Średnie

Alergeny: Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 1 kg mięsa mielonego drobiowego
  • 1 pęczek koperku
  • 2 łyżki majeranku
  • 4 jajka
  • 4 ogórki kiszone
  • 2 marchewki
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • ½ łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1 łyżeczka czosnku granulowanego

Przygotowanie

Krok 1

Obraną marchewkę gotujemy do miękkości. Jajka gotujemy na twardo. Mięso mielone przyprawiamy solą, pieprzem, gałką muszkatołową, czosnkiem granulowanym, majerankiem i drobno posiekanym koperkiem. Wszystkie składniki dokładnie mieszamy.



Krok 2

Połowę masy mięsnej umieszczamy w formie. Układamy na środku ugotowane jajka, plasterki ogórka kiszonego i plasterki ugotowanej marchewki.



Krok 3

Przykrywamy drugą częścią masy mięsnej, lekko uklepujemy. Pieczemy ok. 1 godziny w temperaturze 180 stopni.



Wyślij przepis

Zobacz także

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.