Kotlet mielony wieprzowy z ogórkiem kiszonym

Kotlet mielony wieprzowy z ogórkiem kiszonym to świetne połączenie z ciekawym i jednocześnie bardzo oryginalnym smakiem. Pozycja warta polecenia.

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 8

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki

  • 500 g mięsa wieprzowego mielonego
  • 2 jajka
  • 4 ogórki kiszone
  • 1 cebula
  • 1 łyżeczka soli
  • 1 łyżeczka pieprzu
  • 1 łyżka majeranku
  • 100 g bułki tartej
  • 6 łyżek oleju do smażenia
  • 1 łyżka musztardy
  • 1 natka pietruszki

Przygotowanie

Krok 1

Ogórki kiszone kroimy bardzo drobno, odciskając z nich sok. Cebulę również drobno kroimy.



Krok 2

W misce mieszamy mięso mielone z jajkami, musztardą, solą, pieprzem i majerankiem. Na koniec dodajemy przygotowane wcześniej ogórki i cebulę.



Krok 3

Z tak przygotowanej masy formujemy średniej wielkości kotlety, które następnie obtaczamy w bułce tartej.



Krok 4

Smażymy na oleju rozgrzanym na patelni przez ok. 5 minut z każdej strony. Dekorujemy natką pietruszki.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.