Chińska zupa kukurydziana

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Danie: Zupy, Obiad

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki:

  • 425 g kukurydzy
  • 411 g bulionu drobiowego
  • 1 łyżka skrobi kukurydzianej
  • 2 łyżki wody
  • 1 duże jajko
  • szczypiorek

Przygotowanie

Krok 1

Kukurydzę odsącz na sicie.



Krok 2

W garnku zagotuj bulion z dodatkiem kukurydzy.



Krok 3

Rozmieszaj skrobię z wodą i wlej do zupy. Gotuj aż zgęstnieje.



Krok 4

Wlej roztrzepane jajko, ciągle mieszając. Przed podaniem ozdób posiekanym szczypiorkiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.