Tacos z krewetkami

Świetna przekąska dla przyjaciół!

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki

Danie: Kolacja

Osób: 4

Czas: Do 30 min

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Skorupiaki


Ocena

-/5

Oceń przepis

Ocena

-/5

Oceń przepis

Składniki

  • 200 g krewetek
  • 4 tortille pełnoziarniste
  • 1 puszka kukurydzy
  • 1 dojrzałe awokado
  • 1/2 papryki
  • 2 ząbki czosnku
  • 2 łyżki białego wina
  • 2 łyżki domowego dressingu

Przygotowanie

Krok 1

Posiekaj czosnek. Na patelnię włóż masło z czosnkiem. Całość podduś. Wrzuć krewetki, po czym dodaj białe wino. Dopraw przyprawami. Smaż przez ok. 5 minut.



Krok 2

Pokrój warzywa. Do każdej tortilli włóż warzywa. Na koniec dodaj usmażone krewetki. Całość możesz polać dressingiem. Smacznego!



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.