Kotlety jagnięce na szpinaku

Kotleciki jagnięce to pyszne, doskonałe danie na niemal każdą okazję - na co dzień i od święta. Szpinak sprawia, że całość zyskuje zdrowy, dietetyczny charakter i wyjątkowy smak. Kotlety możemy podać na ciepło i na zimno.

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze

Danie: Obiad

Osób: 4

Czas: Do 1h

Poziom trudności: Łatwe

Alergeny: Gluten, Jajko kurze


Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Ocena

5.00/5

Oceń przepis

Składniki:

  • - 0,5 kg jagnięciny
  • - 2 jajka
  • - 2 łyżki bułki tartej
  • - 1 łyżeczka soli
  • - 1 łyżeczka pieprzu
  • - 1 łyżeczka papryki słodkiej
  • - 3 ząbki czosnku
  • - 50 g mąki pszennej
  • - 1 łyżeczka rozmarynu
  • - 250 g liści szpinaku
  • - 1 cytryna do dekoracji
  • - 100 g tłuszczu do smażenia

Przygotowanie

Krok 1

Jagnięcinę mielimy razem z czosnkiem, dodajemy jajka, sól, słodką paprykę oraz pieprz, a także rozmaryn i bułkę tartą. Całość mieszamy dokładnie.



Krok 2

Z masy formujemy kotlety, które posypujemy mąką i smażymy na rozgrzanym tłuszczu na złoty kolor z każdej ze stron.



Krok 3

Podajemy je na liściach szpinaku i dekorujemy plasterkiem cytryny.



Wyślij przepis

Wykorzystujemy pliki cookies.
Więcej Informacji o celu ich używania i możliwości zmiany ustawień cookies w przeglądarce znajduje się w polityce plików cookies.